Alkalmazási területek

A Schmitz termékek sok célra használhatók. Építészeti felhasználáson túlmenően ütközés felfogó szőnyegként gyermekjátékok alatt esésvédelem céljára, növénytermelő területek vagy lovagló arénák vízelvezetésére.
Felhasználási területei között legfőbb a szeméttelepek, vízzáró rétegének védelme, épületvédelem, alagútépítés, zöldtetők, sportpályák.

Hulladéklerakó területeken történő folyadékelvezetés
A RecyTop termék gyakran használatos folyadék és gázelvezető anyagként a hulladéklerakó terület szigetelő rendszereiben.
Magas folyadékelvezető képességén túl a RecyTop igen jó védelmet biztosít a vízzáró rétegének az olyan koncentrált terhelések ellen, mint a sziklák, a kőtörmelék és más fedőrétegekben lévő szennyeződések ellen. RecyTop használatos vízzáró rétegekkel és vízzáró ásványi rétegekkel kombinálva is. Magas belső és külső nyíró igénybevétele alkalmassá teszi a RecyTop terméket erős lejtésű területeken történő használatra is. A RecyTop termék használatát hulladéklerakó rendszerekben CE jóváhagyás biztosítja.

Zöldtetők
A RecyTop-ot használják a zöldtetők csapadék elvezető rendszereként is. A RecyTop szabályozza az esővíz elvezetését és megvédi a tetőburkolatot. Hasonlóan többi termékünkhöz a RecyTopnál sem jelentkezik (lúgosodás) kimosódás, ezért ivóvizes területeken is használható. RecyTop az intenzív és extenzív zöldtetőkhöz egyaránt alkalmazható. RecyTop kiváló hő- és hangszigetelést biztosít és CE jóváhagyása, teszi alkalmassá zöldtetőknél történő használatra.

Épületvédelem
A RecyTop kiváló vízszintes és függőleges vízelvezető képessége megakadályozza a földalatti szerkezetekre ható hidrosztatikus nyomás kialakulását. RecyTop ellenáll az erős földnyomásnak, hosszú élettartamú és könnyen használható. Épületvédelemhez történő használathoz CE jóváhagyással rendelkezik.

Alagútépítés
Az alagútszerkezetek fedőréteg és talajvíz elleni károsodásának elkerülésére használatos a hatékony és rugalmas védelmet biztosító S-Foam. Az S-Foam erős ellenállást biztosít a földnyomással és az olyan koncentrált terhelésekkel szemben, mint a szikla és a kavics. CE hozzájárulással rendelkezik alagútépítésnél történő használathoz.

Sérülés elleni védelem játszótereken
A műfű vagy más felső réteg alatt elhelyezett ProPlay anyag a legbiztonságosabb, legtisztább és legszárazabb felületet biztosítja az ott játszadozó gyermekek számára. Az alkalmazott szőnyeg típusától függően a ProPlay alkalmas akár 3 méter magasságról történő esés elleni védelemre (a NEN-EN 1177 európai szabvány alapján) is.
A ProPlay, azon kívül, hogy esés esetén optimális védelmet nyújt, nagyon jó vízszintes és függőleges vízelvezető tulajdonsággal rendelkezik.

Műfüves sportpályák felület alatti rétege
ProPlay-Sport a legjobb felület alatti réteg a műfüves sportpályáknál történő használatra. Környezetbarát ProPlay-Sport különböző anyagok tetején használható és a műfüvek különböző márkáinak kombinációjával is összefér. Terméket akkreditált európai és amerikai laboratóriumok is gyakran vizsgálták.

Kertészet
Az egészséges gyökerek számára a jó vízelvezetés elengedhetetlen. A FloraMat egy nagyon vékony és nagyon könnyű felszín alatti réteg, amely kiváló vízelvezető sajátosságokkal bír és megerősíthető. A FloraMat terméket a PPO (Praktijkonderzoek Plant és Omgeving Alkalmazott Kutatási Részlege) a Boskoop-ban található vezető holland kutatóintézet is kiterjedt vizsgálatoknak vetette alá és jóváhagyta. A FloraMat környezetbarát, nem tartalmaz káros vegyi anyagokat, nem oldódik és hosszú élettartamú.